IV. siekierkowskie ŚPIEWANIE POWSTAŃCZE

Pomimo pandemii, o której pamiętamy i zasad bezpieczeństwa przestrzegać się staramy udało nam się zorganizować (IV. już) SIEKIERKOWSKIE ŚPIEWANIE POWSTAŃCZE. Tym razem z pomocą Ministerstwa Obrony Narodowej w ramach fundacyjnego Projektu „Powstanie Warszawskie – zobacz to lokalnie!”. W czwartek 20 sierpnia o godzinie 18.00 u zbiegu ul. Siekierkowskiej i Gościniec – na siekierkowskim skwerze przy Kamieniu Pamięci rozbrzmiały pierwsze powstańcze takty „Marszu Mokotowa”. Przez chwilę uczestnikom towarzyszyła pewna nieśmiałość i odrobina tremy, ale za sprawą Pana Marcina Maroszka, który w fantastyczny i nader fachowy sposób poprowadził to spotkanie kolejne utwory śpiewało się już iście koncertowo. To był naprawdę piękny sierpniowy wieczór, który mimo zalecanego społecznego dystansu pozwolił na chwile śpiewnej lokalnej integracji. Dziękujemy wszystkim uczestnikom, a także fundacyjnym wolontariuszom, którzy wspaniale organizacyjnie się spisali i oczywiście Pani Wioletta Pietrucha, która fotograficznie cudownie to wszystko utrwaliła.