Siekierkowska Akademia Sportowa

Sezon 2017/2018

zajęcia odbywają się w dwóch grupach:

GRUPA MŁODSZA (4-5 lat)
trenuje w poniedziałki i czwartki
w godz. od 16.45 do 17.30

GRUPA STARSZA (5-5,5 lat)
trenuje w poniedziałki i czwartki
w godz. od 17.30 do 18.15

We wrześniu 2015 r. rozpoczęły się pierwsze zajęcia Siekierkowskiej Akademii Sportowej. Początkowo miały one charakter pilotażowy pozwalający na rozeznanie wzajemnych potrzeb, oczekiwań i możliwości. Od początku zajęcia miały formułę ogólnorozwojowych ze szczególnym uwzględnieniem piłki nożnej dla dzieci w wieku 4 – 5 lat. Uczestnikami pierwszego (2015/2016) sezonu naszej małej Sportowej Akademii było 12 dzieci z Siekierek, które solidnie, regularnie i z wielką radością trenowały pod okiem instruktora piłkarskiego (Krzysztofa Woźniaka) dwa razy w tygodniu (po 1 godzinie), spędzając łącznie (w sezonie) na sportowej sali 32 godziny. Dobre zachowanie na treningu i sportowe zaangażowanie nagradzane było/jest „niebieskimi kartkami”, dzięki którym wyłaniany był najaktywniejszy i najgrzeczniejszy zawodnika miesiąca. Na każdym treningu dzieci mogły korzystać z wody dla nich przeznaczonej, a na koniec każdego miesiąca „najlepszy zawodnik” otrzymywał nagrodę rzeczową, a reszta drużyny słodycze lub soczki owocowe.DSC_0861

Podczas całego cyklu zajęć chłopcy poznawali i w sposób naturalny przyswajali sobie słówka z JĘZYKA ANGIELSKIEGO dotyczące PIŁKI NOŻNEJ. Ponadto na jednym (ostatnim w danym miesiącu) treningu mogli i obecni byli rodzice chłopców, którzy sportowo i aktywnie uczestniczyli w tych zajęciach. Odbywały się towarzyskie spotkania sportowe choćby z piłkarzami/przedszkolakami z miejscowego przedszkola OMEGA.

Zajęcia były/będą odpłatne i kontynuowane w kolejnych latach.