z miłości do LOKALNOŚCI :) – II. ŚWIĘTO SIEKIEREK :)

falcon_00112Jak to mówią – nie ma jak lokalność – od niej wszystko się zaczyna – ŚWIĘTO SIEKIEREK także :). Rok temu (zawierając organizacyjną koalicję ;)) zainaugurowaliśmy lokalną integrację i chyba się udało 😉 bo mieszkańcy postulowali o kolejne wspólne wydarzenia. A więc zgodnie z życzeniami postanowiliśmy kontynuować tę młodziutką siekierkowską tradycję ;). Wespół z Ośrodkiem Działań Artystycznych DOROŻKARNIA, Klubem Sportowym ”FALCONIA”, Szkołą Podstawową nr 3 przystąpiliśmy do organizacji II ŚWIĘTA SIEKIEREK. Ten wspaniały, lokalny Festyn odbędzie się w niedzielę 15 września br. w Warszawie w godz. 15.00 – 20.00 na terenie przy Dorożkarni i boisku Szkoły Podstawowej nr 3. Moc atrakcji czeka na mieszkańców Siekierek i sympatyków tego urokliwego zakątka Warszawy. Będzie kulturalnie, teatralnie, sportowo i oczywiście bardzo morowo :), a wszystko zacznie się piłkarskim spotkaniem „na szczycie” :), w którym zmierzą się dwie drużyny: pracowników Urzędu Dzielnicy Mokotów i mieszkańców Siekierek. A co najcudowniejsze – lokalni przedsiębiorcy i siekierczanie zaczynają „brać sprawy w swoje ręce”. Domowe ciasta już zaczynają pachnieć, trwa „zrzutka” na grilla i pakowanie towarów na garażową wyprzedaż… i oczywiście wszyscy patrzą w niebo i wróżą czy jutro będzie padało, ale nawet jeśli tak to nasza SIEKIERKOWSKA IMPREZA się odbędzie w pomieszczeniach DOROŻKARNIOWYCH.

BARDZO SERDECZNIE ZAPRASZAMY i życzymy udanej zabawy