REwelacyjne REcytatorskie WYNIKI :)

własne 139W poniedziałkowy poranek (24 czerwca br.) przedstawiciele  16 szkół podstawowych z Warszawy, przybyli na piękne Siekierki, aby stanąć na scenie Domu Kultury Dorożkarnia i fantastycznie WYdeklamować poezję Juliana Tuwima. A wszystko to w ramach – realizowanego przez Fundację BO WARTOKonkursu Recytatorskiego pn. ”Casting do teatru Pana Tuwima”. Ponad 60 młodych recytatorów stanęło przed jury, które tworzyły panie aktorki: Barbara Kobrzyńska, Magdalena Ostalska, Marta Kuśmirek, by w swojej interpretacji przedstawić tuwimowską twórczość. Bardzo wysoki i wyrównany poziom recytacji, szczerość i prawda przekazu, a także ciekawa interpretacja wybranych wierszy były przyczyną niemałych jurorskich dylematów ;).  Konkursowe werdykty nie były łatwe, ale po długich obradach nastąpiły i to w wersji bardzo hojnej wszak w dwóch kategoriach przyznanych zostało 6 – pierwszych, 3drugie, 4 – trzecie miejsca, oraz 14 wyróżnień. Raz jeszcze serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom, a szczególnie konkursowym laureatom, którzy, zgodnie z zapowiedzią zostaną zaproszeni do udziału w programie artystycznym przedstawionym podczas zakończenia Projektu „Warszawska Drużyna Juliana Tuwima” w II połowie listopada br.