Anielski finał…

We wtorek (15 stycznia) odbyło się uroczyste zakończenie Trzeciego Mazowieckiego Konkursu „Anioł na …”, dla dzieci i młodzieży z niepełnosprawnością intelektualną. To był wspaniały i piękny czas. Punktualnie o godzinie 11-tej (tym razem gościnnie do DK Dorożkarnia) przybyli nagrodzeni i wyróżnieni laureaci. Cali szczęśliwi, pod opieką swoich czułych opiekunów dawali nam najpiękniejszą lekcję szczerej radości i dobroci. Ciesząc się każdym drobiazgiem, każdym uśmiechem sprawiali, że atmosfera tej uroczystości była cudowna. Ale – zwyczajowo i niezawodnie już – udział w tym miały także fantastyczne dziewczyny i chłopcy z Koła Wolontariatu ze Szkoły Podstawowej nr 66 im. ks. Juliana Chrościckiego w Warszawie, którzy pod opieką Pani Eli Bielskiej – przygotowali i poprowadzili program zagadkowo-konkursowy i maga sprawnie i wdzięcznie zajęli się wręczaniem nagród i dyplomów. A prawdziwe piękno zafundowali nam jeszcze (także uczniowie z SP 66) Zuzia Wawrzyn i Krzyś Kwaśny, którzy wykonali cudownie 3 utwory… Przyrzekliśmy naszym gościom i sobie, że Aniołowy Konkurs będziemy realizować w kolejnych latach BO bardzo WARTO 🙂