Anioły na… finał :)

We wtorek (14 stycznia) odbyło się uroczyste zakończenie IV. Mazowieckiego Konkursu „Anioł na …”, dla dzieci i młodzieży z niepełnosprawnością intelektualną. To był wspaniały i piękny czas. Punktualnie o godzinie 11-tej do Instytutu Papieża Jana Pawła II w Wilanowie przybyli nagrodzeni i wyróżnieni laureaci. Cali szczęśliwi, pod opieką swoich czułych opiekunów dawali nam najpiękniejszą lekcję szczerej radości i dobroci. Ciesząc się każdym drobiazgiem, każdym uśmiechem sprawiali, że atmosfera tej uroczystości była cudowna. Ale – zwyczajowo i niezawodnie już – udział w tym miały także fantastyczne dziewczyny z Koła Wolontariatu ze Szkoły Podstawowej nr 66 im. ks. Juliana Chrościckiego w Warszawie, które pod opieką Pani Eli Bielskiej – przygotowały i poprowadziły program zagadkowo-konkursowy i maga sprawnie i wdzięcznie zajęły się wręczaniem nagród i dyplomów. A prawdziwe piękno zafundowała nam jeszcze Iza (także uczennica z SP 66), która wykonała cudownie 2 muzyczne utwory… Przyrzekliśmy naszym gościom i sobie, że Aniołowy Konkurs będziemy realizować w kolejnych latach BO bardzo WARTO 🙂 Wieeeeeeelkie i serdeczne dzięki wszystkim, którzy dołożyli się w jakikolwiek sposób do tego Konkursu i jego finału. Dzięki Wolontariuszom, Jurorom, Sponsorom i innym dobrym Aniołom – jesteście bardzo przeWARTOściowi 🙂