”CHCĘ, A NIE MUSZĘ BYĆ WOLONTARIUSZEM”

MDW_2014_227Popieramy, rozwijamy i promujemy WOLONTARIAT BO WARTO 🙂 Wiemy, że bez pomocy bezinteresownych ochotników nasze działania byłyby bardzo słabe, a często nie miałyby realizacyjnego sensu. W miniony piątek (5 grudnia) obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Wolontariusza, który tym razem świętowaliśmy wspólnie i radośnie w Szkole Podstawowej nr 3 pod hasłem ”CHCĘ, A NIE MUSZĘ BYĆ WOLONTARIUSZEM”. Na wolontariacką uroczystość przybyła cała szkolna społeczność, Szkolne Koło Wolontariatu i jego absolwenci, a także gościnnie wolontariusze ze Szkoły Podstawowej nr 66, wolontariusze z Fundacji AVE, i wolontariusze ze schroniska dla bezdomnych zwierząt „na Paluchu” (z czworonożnym przedstawicielem oczywiście 🙂 To było wspaniałe spotkania, cudowna atmosfera i integracja. Odżyły wspomnienia i tych mniejszych i tych większych wolontariuszy, a serdecznym rozmowom podczas pysznego poczęstunku nie było końca. W czasie uroczystości nowi wolontariusze złożyli ślubowanie, a na koniec najmłodsi uczniowie z wielkim przejęciem zaśpiewali ”We are the Word”. Ten dzień miał też swój rekord – najczęściej używanym słowem było:  ”dziękujemy” 🙂