Fantastyczna MAJÓWKA :) dziękujemy :)

972326_10201271873025970_38131565_nJak wskazują wyniki ostatniego badania opinii publicznej 105% uczestników uważa, że… się udało :), a mowa o SIEKIERKOWSKIEJ MAJÓWCE, która odbyła się w niedzielę 12 maja w godz. 15.00 – 20.00 na terenie przy DK Dorożkarnia  i boisku Szkoły Podstawowej nr 3. Organizatorzy tego wydarzenia (Fundacja BO WARTO, Klub Sportowy FALCONIA i Dom Kultury DOROŻKARNIA) chyba mogą po trosze zacierać ręce 🙂 wszak spełnia się pragnienie im przyświecające – Siekierki się budzą, Siekierki chcą i zaczynają się aktywizować i integrować. Najlepszym potwierdzeniem tego była jeszcze większa niż na jesiennym Święcie Siekierek obecność i bardzo aktywny udział Siekierczan w tym lokalnym świętowaniu (a wcześniej w przygotowaniu). A wszystko zaczęło się niedzielnym bezdeszczowym 🙂 popołudniem, kiedy to już około godziny 15-tej na teren majówkowania zaczęli przybywać pierwsi uczestnicy niosąc ze sobą ciasta i kiełbaski na wspólne sąsiedzkie grillowanie. Wtedy też na terenie boiska Szkoły Podstawowej nr 3 padły słowa radosnego powitania przybyłych gości, mieszkańców i sympatyków siekierkowskiego osiedla i zaczęła się wspaniała lokalna zabawa… 🙂