IV. Siekierkowski KIERMASZ przedŚWIĄTECZNY uważamy za udany :)

1-copyI choć nie zjechało się do nas pół Polski, ani nawet cała Warszawa to społeczność lokalna (ta której katar i kaszel nie dopadły) przybyła i zgodnie z naszym organizacyjnym pragnieniem miło się bawiła 🙂 Na wszystkich, którzy znaleźli czas by w niedzielne popołudnie (18 grudnia) przywędrować do DK DOROŻKARNIA czekali rodzimi (tudzież zaprzyjaźnieni z naszymi Siekierkami) wystawcy oferujący własnoręczne wyroby rękodzielnicze, ozdoby świąteczne, stroiki, biżuterię, wiele innych piękności-drobności 🙂 Oczywiście dużym i czynnym zainteresowaniem cieszyły się WARSZTATY dla DZIECI i RODZICÓW, gdzie można było artystycznie, świątecznie i do woli poszaleć. Moc radości, wyobraźni i integracji pojawiło się także przy specjalnym stoisku Zdobienia świec, gdzie każdy uczestnik miał okazję i jak się okazało wielką chęć ozdobić (decupag’ową metodą) własnoręcznie swoją świecę.

Projekt finansuje

Wszyscy goście częstowani byli (przed)świąteczną herbatą, gorącą czekoladą i przepysznymi lokalnymi wypiekami.  Serdeczne dzięki także wszystkich tych, którzy zakupili ręczne/świąteczne ”gadżety” na fundacyjnym stoisku przyczyniając się do wsparcia naszych pomocowych celów. → cd. poniżej.

Podziękowania składamy także tym, którzy w spontanicznym odruchu serca złożyli rzeczowe (spożywcze) dary w naszej LOKALNEJ PACZCE POMOCY i naszym małym i duży NIEZAWODNYM WOLONTARIUSZOM. Przed nami (jeszcze w tym roku 🙂 kilka niespodziankowych  atrakcji przygotowanych specjalnie dla siekierkowskiej lokalności, o których za lada chwilkę będziemy informować, a za rok zapraszamy na Piątą Kiermaszową Edycję 🙂