Jesienne granie…

własne 476We wtorek 20 października na Boisku Orlik 2012 przy ulicy Madalińskiego/Kazimierzowskiej odbył się Turniej Piłkarski dla chłopców ze szkół podstawowych z klas IV – VI. Organizatorem Turnieju była Fundacja BO WARTO, a wsparcia finansowego udzielił Urząd m. st. Warszawy Dzielnica Mokotów/Zespół Sportu i Rekreacji. Były to ostatnie z cyklu zawodów sportowych organizowanych w tym roku w ramach fundacyjnego programu ”DOBRY START”. Niestety utrzymująca się od tygodnia deszczowa pogoda wystraszyła troszkę opiekunów i zawodników, co przełożyło się na ilość drużyn chętnych do udziału w zawodach. Wszelkie mokre obawy zdały się być jednak niepotrzebne, bo cały turniej udało nam się przeprowadzić bez najmniejszej kropli deszczu. Do najodważniejszych drużyn, które nie uwierzyły w deszcz i wzięły udział w Turnieju należały: Międzynarodowa Europejska Szkoła Podstawowa w Warszawie, Chrześcijańska Szkoła Podstawowa ”SAMUEL” oraz Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1. Brawo Oni 🙂 Turniejowe mecze trwały łącznie 90 minut i zdobyto w nich 17 bramek. Najwięcej (bo 9) trafień odnotowała Międzynarodowa Europejska Szkoła Podstawowa.  Mamy nadzieję, że ten Piłkarski Turniej pozostanie w miłej pamięci jego uczestników i będzie zachętą do udziału w kolejnych zawodach organizowanych przez Fundację BO WARTO 🙂 już od nadchodzącej 🙂 wiosny.