Jesienne Warsztaty Edukacyjne – druga edycja :)

49 organizacji pozarządowych poprowadzi (od 20 do 28 października) 127 bezpłatnych WYDARZEŃ na terenie całej Warszawy (pokazy naukowe, wystawy, spektakle, warsztaty, wykłady i spotkania, gry terenowe, wycieczki miejskie) dla dzieci, młodzieży i dorosłych w ramach II. WARSZAWSKIEGO POZARZĄDOWEGO TYGODNIA EDUKACYJNEGO. Miło nam poinformować, że jesteśmy w tej grupie BO WARTO i zapraszamy serdecznie w sobotę (27 października) od 10.00 do 18.30 na Siekierki na nasze JESIENNE WARSZTATY EDUKACYJNE 🙂 Jesienne spotkanie warsztatowe rozpoczną zajęcia przyrodnicze (godz. 10.00 – 12.00) dla dzieci 5-7 lat (z rodzicami), podczas których poznają budowę i mieszkańców lasu i przygotują las zamknięty w słoiku. Drugi warsztat (godz. 14.00 – 16.00) przeznaczony dla dzieci 7-10 lat dotyczyć będzie sztuki, poznamy tajniki pracy malarza i stworzymy naturalnie zabarwione farby i obrazy. Na ostatni zaś warsztat z architektury miasta (godz. 16.30 – 18.30) zapraszamy dzieci 9- 12 lat, gdzie będzie możliwość – oprócz niewielkiej dawki teorii  – zbudowania makiety architektoniczne Siekierek. Zajęcia odbywać się będą w Fundacji BO WARTO przy ul. AK Bałtyk 7 lok. U3 – są oczywiście bezpłatne, ale z przyczyn technicznych obowiązują zapisy.