Jurorskie obrady przyniosły fotoWYNIKI :)

No to nadeszła wiekopomna chwila ;). Zgodnie z zapowiedziami i konkursowymi powinnościami  – w czwartek 4 października zebrała się komisja jurorska by ocenić prace/zdjęcia zgłoszone do FOTOGRAFICZNEGO KONKURSU pt. ”BO WARTO było tam być – WAKACJE 2012”. Bardzo zacne i wysoce fachowe jury w składzie: Artur Pawłowski – Polski fotograf prasowy, fotografik → czytaj więcej; Przemysław Wierzchowski – Polski artysta fotografik, fotoreporter → czytaj więcej; Tomasz Owczarek  – Członek Zarządu Fundacji – fotomiłośnik starannie i wnikliwie obejrzało 335 zgłoszonych prac i dokonało rozstrzygnięcia. Jurorska ocena była bardzo rzeczowa i (po małej wewnętrznej dyskusji;) bardzo spójna. Jury w swoich ocenach i przemyśleniach poza obiektywnymi kryteriami co do zgodności tematycznej, jakości i estetyki prac wzięło również pod uwagę indywidualność spojrzenia artystycznego w zakresie wyboru tematu i koncepcji wykonania fotografii. Istotne znaczenie miały także możliwości warsztatowe i artystyczne wykonawców. Uwzględniając wszystkie te aspekty jury jednoznacznie uznało wysoki poziom konkursu, w którym pojawiło się wiele wspaniałych zdjęć ukazujących nie tylko piękne miejsca, ale także szczęśliwych ludzi, którzy cieszą się chwilą i miejscem…. BO WARTO było tam być ;). Wyłoniono zwycięzców i przyznano wyróżnienia. Jurorskie obrady zakończyły się złożeniem podpisów na konkursowym protokole, serdecznymi podziękowaniami i wspólnym życzeniem ”…by coś dalej, wspólnie i jeszcze z obiektywem zadziałać . No i z tym aktywnym życzeniem zostawiamy i siebie i Państwa.
___________________________________________________________________________
AVT Korporacja Sp. z o.o. wydawca Practical Photoshop Polska i Digital Camera Polska ufundował dla zwycięzców dwóch kategorii roczne prenumeraty swoich czasopism.