Media doniosły :)

DRUZYNA_JULIANA_TUWIMA006Przed tygodniem uroczyście pożegnaliśmy naszego Programowego Juliana Tuwima :), ale wczoraj wspomnienia wróciły, a raczej w cudownej wersji ożyły 🙂 A to dlatego, że (fundacyjnie) zostaliśmy zaproszeni na wspaniałą szkolną uroczystość zakończenia Roku TUWIMowego do Anina, do Szkoły Podstawowej nr 218 im. Michała Kajki, która w naszym Projekcie zdobyła pierwsze miejsce. I jak się wczoraj okazało to było absolutnie zasłużone wyróżnienie. Zaangażowanie kilkuset uczniów tej placówki w TUWIMowe działania przerosło nawet nasze oczekiwania. Podczas wczorajszej gali przyszło nam (na forum całej szkolnej społeczności i licznie przybyłych gości i przyjaciół szkoły) wręczyć nagrody uczniom i przekazać zwycięski laur Pani Dyrektor – Ewie Skibie. Radości było moc, a przygotowany program artystyczny z niebywałą niespodzianką – występem nauczycieli – utwierdził nas tylko (już na 200%), że to naprawdę najlepsza SZKOLNA DRUŻYNA JULIANA TUWIMA. Z Anina więc wyjeżdżaliśmy z prawdziwą satysfakcją, okolicznościowymi medalami i specjalnym filmem przygotowanym i ofiarowanym nam przez młodych dziennikarzy ze Szkoły Podstawowej nr 218.