Miał być początek, a to dopiero koniec…

W sobotę  (10 października) w ramach „MAŁEJ AKADEMII SIEKIERKOWSKIEJ” odbyły się odbyły się ostatnie wykłady i zakończenie 6-tej edycji naszego studiowania. Rok mamy inny i za sprawą pandemii bardzo poprzestawiany, więc i nasze zakończenie zamiast zwyczajowo w czerwcu odbyło się dopiero dziś. I co niestety – nie mogliśmy go przeprowadzić w pełnym studenckim składzie i z tradycyjnym miłym podsumowaniem. Dziś tylko 20-tka najaktywniejszych, małych żaków (w dwóch grupach) przybyła na akademickie podsumowanie, ale najpierw nasz specjalny gość – ostatni wykładowca wspomnianej edycji – Pan Dr Wojciech Ejsmond, szef misji Gebeliein zabrał dzieci na pustynną wyprawę „Kiedy Sahara była zielona”. Na koniec było krótkie semestru podsumowanie, ankietowanie i na najlepsze wykłady głosowanie. Nie zabrakło oczywiście dyplomów i drobnych upominków oraz nagród dla najwytrwalszych. Wspólne zamaskowane zdjęcia zakończyły to finalne akademickie spotkanie, pozostawiając nas z nadzieją, że będziemy mieli możliwości przeprowadzić 7. edycję naszego Akademickiego projektu BO WARTO 🙂