Na szkoleniowej trasie WARSZAWA – POZNAŃ

IMG_2235W poniedziałek (16 i 23 czerwca) odbyły się w WARSZAWIE i POZNANIU kolejne, a zarazem ostatnie SZKOLENIA w ramach Projektu „LEPSZY ŚWIAT PRZEZ WOLONTARIAT”. Nauczyciele i pracownicy świetlic (z województwa mazowieckiego i wielkopolskiego) spotkali się  by kontynuować przekonywanie się do WOLONTARIATU 🙂 Przedstawiciele Zarządu Fundacji BO WARTO w powtórkowym wydaniu przypomnieli uczestnikom ideę całego Projektu i jego bieżące efekty, a Pani Anna Urbaniak (pedagog, trener kreatywnego myślenia, koordynator szkolnych kół wolontariatu/klubów wolontariusza i wolontariusz Fundacji Mam Marzenie) bardzo praktycznie przekonywała oraz doradzała, jak skutecznie angażować dzieci w działania i jak łączyć ich potrzeby z potrzebami społeczności lokalnych. Poniedziałkowe zajęcia dopełniły szkoleniowej czary 😉 Zakończył się nasz Projektowy cykl szkoleniowy. Jesteśmy przeszkoleni i wzajemnie doświadczeni 🙂 gotowi by dalej z pasją działać i pomagać. A przed nami jeszcze wakacyjna część Projektu, która zapowiada się wyśmienicie, ale o tym za przysłowiowy moment 🙂