Po raz JEDENASTY zaGRALI BO PAMIĘTALI!

W czwartek 28 kwietnia na boiskach w Centrum Futbolu „Warszawianka” przy ulicy Merliniego w Warszawie odbył się – XI. MEMORIAŁ o. JÓZEFA JOŃCA SP – Turniej w Piłce Nożnej. Jedenasta edycja Memoriału, tej sportowej propozycji pamięci o ojcu Józefie Jońcu SP spotkała się tradycyjnie już z życzliwym przyjęciem i aktywnym udziałem młodych piłkarzy i piłkarek. Podczas rozgrywek memoriałowych piłkarskie zmagania prowadzone były w trzech kategoriach wiekowych: grupa A – dziewczęta – szkoła podstawowa kl. V-VII, grupa B – chłopcy – szkoła podstawowa kl. IV-V, grupa C – chłopcy – szkoła podstawowa kl. VI-VIII. Wydarzenie wsparł finansowo Urząd Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy. W Turnieju uczestniczyło 128 zawodników, z 16 warszawskich drużyn szkolnych. Mecze trwały łącznie 324 minuty i zdobyto w nich 117 bramek. Rozegrano 30 meczy, żadnego zawodnika nie ukarano żółtą ani czerwoną kartką. Dodatkowo w trakcie XI. Memoriału odbywał się quiz wiedzy o piłce nożnej i patronie tego turnieju, czyli o o. Józefie Jońcu SP. Trzy drużyny zdobyły maksymalną ilość punktów, a zwycięzcę tej zabawy wylosował obecny na uroczystości dekoracji zwycięzców Burmistrz Mokotowa Pan Rafał Miastowski, dzięki czemu zespół chłopców z Monnet International School z klas IV-V mógł się cieszyć z quizowego pucharu i słodkiej nagrody.