Po ŻYCZLIWYM rozpoczęciu czas na ANDRZEJKI :)

Kilka dni temu rozpoczęliśmy – we współpracy z NIESAMOWICIE AKTYWNĄ MŁODZIEŻĄ  – grupą studentów różnych uczelni warszawskich realizację nowego Projektu pn. ”PALCEM po KALENDARZU”. Głównym programowym celem, jaki nam przyświeca jest stworzenie możliwości kreatywnego i satysfakcjonującego wykorzystania czasu przez dzieci będące w szpitalu (w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ulicy Litewskiej w Warszawie) by mogły One choć na chwilę zapomnieć o chorobie, smutku i samotności, jakiej często doświadczają podczas pobytu w placówce zdrowia. A wszystko zaczęło się szczególnie i bardzo uprzejmie 🙂 wszak pierwsze spotkanie odbyło się 21 listopada w ŚWIATOWYM DNIU ŻYCZLIWOŚCI. Wtedy to do  Dziecięcego Szpitala przyjechało pięć wspaniałych młodych osób i… i chyba wówczas dla nas wszystkich zaczęła się naprawdę piękna przygoda pomocy, wyrozumiałości i potrzebnej radości. Pani Kasia, Magda, Valasta, Marysia i Adrianna – koordynująca Kalendarzowy Program – z wielkim zaangażowaniem przeprowadziły I-sze ŻYCZLIWE zajęcia. Za kilka dni kolejne – tym razem Andrzejkowe – spotkanie z małymi pacjentami. Oczywiście o programowych działaniach będziemy informować z nieustającą radością i należytą systematycznością BO to bardzo WARTOściowa inicjatywa.