Pospacerowane…

W niedzielę (12 lipca) w ramach fundacyjnego Projektu „SIEKIERKOWSKI ZWIERZYNIEC’2020” wyruszyliśmy na kolejny SPACEROWY szlak. O godzinie 15-tej w wyznaczonym miejscu zbiórki pojawiło się kilkanaścioro małych i dużych miłośników przyrody, którzy z wielką radością powędrowali za Panią Dorotą Wrońską. Trasa spaceru tym razem wiodła do Rezerwatu Jeziorko Czerniakowskie, a wyprawa miała charakter poznawczy i doświadczalny. Spacerowiczom udało się zobaczyć skulnice i pająka czarnego z białym jajem. Piechurzy zachwycali się licznymi skamielinami i mnóstwem cudownych kwiatów, wśród których dominowały cykorie, podróżnik i wężownica. Nie brakowało oczywiście trzmieli i tych zdobnych i ziemnych. Dzieci znalazły okaz chrząszcza majowego i błotniarki. Przez cały czas nad spacerowiczami szybowały rybitwy rzeczne i mewy, a na pożegnanie z nimi przyleciała sama królowa trzmiela ziemnego. Dziękujemy WSZYSTKIM, którzy dziś dopisali i z nami RODZINNIE pospacerowali ? Niebawem kolejna spacerowa wędrówka, na która będziemy niedługo serdecznie zapraszać i ogłaszać.