Rodzinna Gra Plenerowa „Przez Siekierki do Wolności”

W niedzielę (4 października) tuż przed rozpoczęciem naszej gry miejskiej „Przez Siekierki do Wolności” w ramach Projektu „Powstanie Warszawskie – zobacz to lokalnie” burza skręciła na Pragę  i w pięknych promieniach słońca mogliśmy wystartować 🙂 Wspaniała frekwencja – uczestnicy całe rodzinne zespoły – ponad 60 osób i fundacyjni Wolontariusze – 17 rewelacyjnych młodych ludzi   – to wszystko dało cudowną i wspaniałą pokoleniowo-sąsiedzką integrację. Graliśmy z należytą ostrożnością, ale ze wzmożoną serdecznością. Siedem plenerowych punktów rozmieszczonych w siekierkowskiej przestrzeni z powstańczą tematyką. Ponad 2,5 km trasa ze starych Siekierek przez nowe osiedla z pięknym zakończeniem na szczycie Kopca Powstania Warszawskiego. Piękny, ciekawy i potrzebny czas. Dziękujemy wszystkim – uczestniczącym, pomagającym, dofinansowującym, dokarmiającym i oczywiście pięknie fotografującym – Pani Wiolettcie Pietrucha i Panu Jakubowi Tercz.