Owocowe rękodzieło zostało zobrazowane :)

W sobotę 15 czerwca odbyło się kolejne spotkanie w cyklu Rodzinnych Warsztatów Rękodzieła. Na to aktywne wydarzenie zgłosił się i przybył komplet chętnych 🙂 Czas i pogoda same podsunęły nam kolorowy letni pomysł. Nie haftowaliśmy, ani też karmników nie budowaliśmy, ale… daliśmy się ponieść gorącemu szaleństwu i malowaliśmy i stemplowaliśmy owocami.  Na warsztatowym stole zameldowały się truskawki, jabłka, gruszki, limonki, pomarańcze i kiwi oraz dostojny melon i ananas w towarzystwie awokado i bezpiecznego granatu. Wszystkie owoce – jak jeden mąż – wpadły pod pędzle uczestników i swoje kolorowe odciski zostawiały na obrazowych płótnach. Powstały przepiękne i kolorowe owocowe dzieła sztuki, które uczestnicy sami wykonali i ze sobą zabrali. To był pożyteczny miły czas z mnóstwem radości i pięknej kreatywności zwieńczony orzeźwiającym owocowym toastem. Uśmiechnięte dzieci i rodzice warsztaty opuszczali i że na kolejne spotkanie przyjdą obiecywali 🙂