Trudno o lepsze wspomnienie i pamięć o Prezydencie Starzyńskim

własne 107W czwartek 17 października w punktualnie o godzinie godzinach 11.00 kilkunastu uczestników (z kilku warszawskich szkół) Projektu „STEFAN STARZYŃSKI – Warszawiak ponad wszystko” chwyciło w dłoń długopisy by zmierzyć się z ostatnim projektowym elementem czyli TESTEM WIEDZY o Stefanie Starzyńskim. Warszawscy gimnazjaliści do tego sprawdzianu podeszli bardzo ambitnie i spokojnie, może dlatego, że i czasowe okoliczności – jakimś specjalnym zrządzeniem losu – były specjalne. No bo jak inaczej przyjąć fakt, że egzamin z przedwojennego Prezydenta Stolicy przypadł/odbył się dokładnie (co do dnia) w 70. rocznicę Jego śmierci. Mamy nadzieję, że wyniki dzisiejszych wiedzowych zmagań będą zadawalające, a poznamy je podczas uroczystego podsumowania Projektu, na które już teraz serdecznie zapraszamy (29 października br.) wszystkich uczestników Programu, ale także chętnych sympatyków Prezydenta, który „chciał by Warszawa była wielka”.

Projekt współfinansują ______________________________________________________________

Bank Zachodni WBK