W TUWIMowym Programie czas na recytowanie :)

recytatorski1Oj dzieje się, dzieje 🙂 dużo i równolegle :). Obok poznawania stolicy Stefana Starzyńskiego powstaje także „Warszawska Drużyna Juliana Tuwima” w kolejnym wielowątkowym naszym Programie. A wszystko zaczęło się od zmagań Albumowych. Dziś do biura Fundacji przybywały pocztowo i osobiście konkursowe Kroniki pt. ”Warszawski świat Juliana Tuwima”. Misterność i zaangażowanie ALBUMowych autorów ogromnie cieszą i potwierdzają wielkie chęci uczestników do zapoznania się z twórczością Juliana Tuwima i podążenie jego warszawskimi śladami. Tych, którzy przeoczyli początek naszego Programu uspokajamy, że jeszcze nie jest za późno :). Kto nie wystartował w Konkursie Albumowym może spróbować swoich sił w kolejnej odsłonie – tym razem

Projekt współfinansuje:

recytatorskiej pn.: ”Casting do teatru Pana Tuwima” . A to naprawdę WARTOwszak wiersze i teksty, które wyszły spod pióra Tuwima zdają się nie tracić na aktualności zyskując nowy urok i wdzięk jaki nadają im współczesne wykonania i interpretacje.  A zatem deklamująco zapraszamy 🙂