Wolontariacko opanowaliśmy Puck :)

DSC03280Wakacyjne Warsztaty w Pucku, które toczą się w ramach fundacyjnego Projektu „LEPSZY ŚWIAT PRZEZ WOLONTARIAT” nawet na chwilę nie tracą tempa. W sobotę (2 sierpnia)  na Placu Wolności (na Puckim Rynku) odbył się pierwszy kolonijny event. Zadaniem uczestników obozu była promocja WOLONTARIATU, poprzez prezentacje grup i indywidualnych umiejętności. Młodzi wolontariusze badali także rozeznanie i świadomość mieszkańców/przechodniów w temacie POMAGANIA. Obozowy Happening przyniósł wiele radości i satysfakcji, szczególnie dzieciom, które z ogromnym przejęciem i zaangażowaniem przygotowały i poprowadziły to wydarzenie. Jeśli jednak ktoś jeszcze nie dowierza i ma wątpliwości czy „WOLONTARIAT naprawdę zmienia ŚWIAT” to można się o tym przekonać. Wystarczy tylko przyjechać do Pucka na nasz kolejny programowy event, który odbędzie się w poniedziałkowy wieczór ( 4 sierpnia).  Przybywajcie BO WARTO 🙂

Projekt jest współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej
LOGA razem DOFINANSOWANIE