Wykorzystujemy każdą chwileczkę – dziś wybraliśmy się na akademicką wycieczkę :)

I choć pierwszy semestr programowej edukacji w fundacyjnej MAŁEJ AKADEMII SIEKIERKOWSKIEJ” zakończył się przed blisko 3 tygodniami, to mały sylwestrowy 🙂 rarytas zostawiliśmy jeszcze na koniec. W piątek (28 grudnia) ponad 20-osobową grupą wybraliśmy się do Centrum Nauki Kopernik. To była świetna wyprawa. Prawdziwa eksplozja radości już od spotkania na przystanku, aż do powrotu i przekazania wycieczkowiczów rodzicom. I choć wszystkie dzieci już samodzielnie i kiedyś w „Koperniku” były to dziś absolutnie, ale to absolutnie się nie nudziły. Oczywiście przetestowaliśmy strefę eksperymentowania i tę „pomarańczową” i tę „niebieską”, ale prawdziwą frajdę znaleźliśmy w Majsterni i Teatrze Wysokich Napięć. Na hasło „zbieramy się i wychodzimy” był jeden wielki jęk i żal, a przecież szaleliśmy tam ponad 180 minut 🙂 Co by nie mówić piękna edukacyjna końcówka roku nam się przydarzyła, choć (zdradzamy) to nie ostatnia w tym cyklu wycieczka była… 🙂