…za Chiny… :)

W sobotę (14 grudnia) w „MAŁEJ AKADEMII SIEKIERKOWSKIEJ” odbyły się kolejne, a zarazem ostatnie w tym roku (kalendarzowym) wykłady. Blisko 70 małych żaków (w trzech grupach) wzięło udział w bardzo interesujących zajęciach a to za sprawą Pani Agnieszki Putkiewicz (sinolożki, tłumaczki i przewodniczki), która z niebywałą pasją, fachowością i cierpliwą radością opowiadała o Chinach – kulturze, zwyczajach, języku i alfabecie, którego tam nie ma. Rozpoczęliśmy więc po chińsku, ale w pełni zrozumiale i interesująco. Na koniec spotkania wszyscy studenci otrzymali książkowe upominki i słodkie co nieco, a „indeksowi prymusi” drobne wyróżnienia. I to w kończącym się chińskim roku świni w temacie Małej Akademii Siekierkowskiej byłoby na tyle, ale, ale…. prosimy nie odchodzić od odbiorników 🙂 bo za chwilę Nowy Rok – rok „szczura”, a więc czeka nas wgryzanie się w ciekawe tematy interesujące naszych małych studentów.