Zagrali bo PAMIĘTALI!

W miniony piątek i sobotę  (20 – 21 kwietnia br.) w Warszawie na Boisku Orlik 2012 (przy ul. Madalińskiego/Kazimierzowska) odbył się II. MEMORIAŁ im. o. Józefa Jońca SP (który  zginął przed dwoma laty w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem). Fundacja BO WARTO przyłączyła się współporganizacyjnie do tego – realizowanego przez  PKS ”FALCONIA” przy dużym zaangażowaniu i wsparciu Urzędu m.st. Warszawy Dzielnica Mokotów/Wydział Sportu i Rekreacji – szlachetnego Turnieju. Honorowe wyróżnienie Fair Play otrzymała pogoda ;), która niemal, jak na życzenie dopisała organizatorom i uczestnikom. W zawodach wzięło udział 70 zawodników (w dwóch kategoriach – szkoły podstawowe i gimnazja). Turniejowe mecze trwały łącznie 360 minut i zdobyto w nich 68 bramek. W piłkarskim turnieju pojawiły się  3 kobiety 😉 – dwie Panie z ramienia organizatorów i jedna spośród uczestników 🙂 To było naprawdę wspaniałe wydarzenie – WARTE by je organizować i WARTE by w nim uczestniczyć. BARDZO SERDECZNIE już teraz ZAPRASZAMY na kolejną III edycję MEMORIAŁU za rok.