zaGRAMY BO PAMIĘTAMY

własne 009Zbliża się już V edycja MEMORIAŁU o. Józefa Jońca SP. Ten Piłkarski Turniej to inicjatywa, która w czynny sposób podtrzymuje pamięć o tej niezwykłej Osobie. To był wspaniały Człowiek… nieustannie, z wielką pasją, entuzjazmem i zapałem zapraszał wszystkich do współdziałania na rzecz i dla dzieci i młodzieży, dla których to sam nie szczędził swych sił ani serca. Głęboko wierzył w wychowanie młodego pokolenia poprzez wiarę, kulturę i SPORT. My też chcemy i musimy o Nim pamiętać i to najlepiej, jak możemy i najlepiej, jak umiemy. V MEMORIAŁ o. Józefa Jońca SP. odbędzie się w dniach 10 – 11 kwietnia br. w Warszawie na Boisku Orlik 2012 (przy ul. Madalińskiego/Kazimierzowska). To PIŁKARSKIE WYDARZENIE organizowane jest przy dużym wsparciu i dofinansowaniu m.st. Warszawy Dzielnica Mokotów/Zespół Sportu i Rekreacji oraz Fundacji Banku Zachodniego WBK w ramach Programu „TU MIESZKAM, TU ZMIENIAM”. Do udziału w ZAWODACH zgłosiło się 18 placówek zapraszamy uczniów z mazowieckich szkół podstawowych i gimnazjalnych.

Do udziału w ZAWODACH zgłosiło się 18 drużyn. Blisko 220 młodych piłkarzy weźmie udział w tym Turnieju, podczas którego, oprócz rozgrywek nastąpi przekazanie sprzętu sportowego kilku potrzebującym klubom/drużynom i odbędzie się SPECJALNY MECZ, w którym wystąpią: reprezentacja Urzędu Dzielnicy Mokotów i reprezentacja Radia Warszawa. A w organizacyjnych przygotowaniach całego wydarzenia przyjdą nam z pomocą WOLONTARIUSZE ze  SZKOLNEGO KLUBU WOLONTARIATU Szkoły Podstawowej  nr 66 w Warszawie.

BARDZO SERDECZNIE ZAPRASZAMY