ZAWODOWY koniec sezonu :)

IMG_4394We wtorek 21 października na Boisku Orlik 2012 przy ulicy Madalińskiego/Kazimierzowskiej odbył się Turniej Piłkarski dla Amatorów dla chłopców ze szkół podstawowych z klas IV-VI. Organizatorem Turnieju była Fundacja Bo Warto, a wsparcia finansowego udzielił Urząd m. st. Warszawy Dzielnica Mokotów/Zespół Sportu i Rekreacji. To ostatnie wydarzenie z cyklu zawodów sportowych organizowanych w tym roku w ramach fundacyjnego programu ”DOBRY START” aktywizującego dzieci i młodzież głównie z terenu Mokotowa, choć nie tylko 🙂 W zawodach wzięło udział blisko 80 zawodników (z 7 warszawskich placówek). Turniejowe mecze trwały łącznie 210 minut i zdobyto w nich 48 bramek. Najcelniej trafiał Andre Paul (Brytyjska Szkoła Podstawowa), który strzelił 6 goli, a najlepszym bramkarzem okazał się Stanisław Białek (SP nr 112 Przymierza Rodzin), który tylko raz wyjmował piłkę z bramkarskiej siatki. To było naprawdę wspaniałe i już prawie międzynarodowe 🙂 wydarzenie – WARTE by je wspierać i WARTE by w nim uczestniczyć. Nas już nie trzeba przekonywać, że jest potencjał, chęć i siła właśnie w tych najmłodszych – wystarczy tylko/aż dawać im mądre szanse.