Kulturalna wyprawa :)

własne 055We wtorek (22 kwietnia) w ramach fundacyjnego Programu pt. ”WYRAŻAM się KULTURALNIE” 🙂 uczestnicy wybrali się na wycieczkę do Muzeum Chopina by wziąć udział w lekcji pt. ”Mały Chopin”.  Kulturalna eskapada rozpoczęła się bladym świtem – o godz. 8.30 wycieczkowicze wystartowali spod Szkoły Podstawowej nr 3. Zanim jednak (o godzinie 10-tej) 20-osobowa grupa zameldowała się w muzeum trzeba było zatrzymać się jeszcze przed kilkoma sklepowymi wystawami, przetestować przymuzealny plac zabaw i przysiąść gromadnie w parku na jednej chopinowskiej ławeczce 🙂 Wszystko to nie odebrało jednak sił małym zwiedzaczom. Z dużym zainteresowaniem, ale także ze sporą wiedzą słuchali pani przewodnik i muzyki :). Pierwszy muzealny wypad zakończył się gremialnym – „fajnie było” 🙂, a 7 czerwca projektowych uczestników czeka druga wyprawa – tym razem  do Muzeum Narodowego na lekcję muzealną pt. „Ożywione obrazy”.