Gdzie się zbieramy i kiedy wyjeżdżamy!

wakacje 4W sobotę 26 lipca wyruszymy na pierwszy fundacyjny OBÓZ 🙂 Wakacyjne Warsztaty w ramach Projektu „LEPSZY ŚWIAT PRZEZ WOLONTARIAT”. Do Pucka jedzie z nami 100 dzieci ze szkolnych grup wolontariackich (z klas IV – VI szkół podstawowych) z województwa małopolskiego, mazowieckiego i wielkopolskiego. Warsztatowa przygoda zapowiada się baaaardzo ciekawie 😉 W programie zaplanowane są zajęcia z zakresu edukacji obywatelskiej (rówieśnicze spotkania promujące wolontariat, eventy zachęcające do działań na rzecz lokalności), zajęcia rekreacyjno-sportowe i kulturalno-oświatowe. Ten wakacyjny wyjazd jest bezpłatny i wezmą w nim udział finaliści naszego WOLONTARIACKIEGO Projektu. A oto pierwsza instrukcja naszego wyjazdu 🙂

• z WARSZAWYwyjeżdżamy 26 lipca o godzinie 9.26 pociągiem TLK do Gdyni Głównej. Zbiórka o godz. 8.45 w hali głównej Dworca Centralnego przy kasach.
    Z Gdyni będzie zapewniony autokar, który dowiezie dzieci i opiekunów do Pucka.
    __________________________________________________________________
  • z BUKOWNA – wyjeżdżamy 26 lipca o godzinie 7.00 autokarem, z parkingu przy Urzędzie Miasta w Bukownie. Zbiórka na parkingu o 6.45 (ul. Kolejowa 16).
    __________________________________________________________________
  • z WOLSZTYNAwyjeżdżamy 26 lipca o godzinie 9.00 autokarem spod Szkoły Podstawowej nr 3 w Wolsztynie (ul. M. Konopnickiej 1). Zbiórka na parkingu przed szkołą o godzinie 8.30.

Przypominamy o konieczności zabrania ze sobą ważnych, podstemplowanych legitymacji szkolnych i schowanie ich do bagażu podręcznego (zwłaszcza dzieci jadące pociągiem).

Projekt jest współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej
LOGA razem DOFINANSOWANIE