Już czekamy na kolejną (drugą) Olimpiadową edycję :)

zakończenie OLIMPIADYW piątek (28 czerwca br.) w AKADEMII PEDAGOGIKI SPECJALNEJ im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie  miało miejsce zakończenie I. Międzynarodowej Olimpiady Wiedzy dla Młodzieży Niepełnosprawnej/I. International Olympiad ”Intellectual Marathon”. Organizatorami pierwszej edycji tego wydarzenia była Akademia Pedagogiki Specjalnej w Warszawie i Międzynarodowy Klub Inteligencji ”GLUON”. W zaszczytnym i licznym gronie Patronów, Sponsorów i Partnerów znalazła się także Fundacja BO WARTO. Na podsumowanie i ocenę całego przedsięwzięcia przyjdzie z pewnością czas, choć finałowe gratulacje potwierdzają, że wszyscy uczestnicy spisali się na medal i że spełniły się inauguracyjne życzenia wiceministra edukacji Tadeusza Sławeckiego, o tym by obok znakomitych wyników wszystkim towarzyszyła prawdziwa radości z odkrywania w sobie nieznanych potencjałów. Ufamy więc iż tej wiary i radości wystarczy i organizatorom, i uczestnikom na długi czas po to by za rok przystąpić do startu (w) drugiej Olimpiadowej edycji BO przecież WARTO :).