”Korczakowska lekcja…” dobiega końca:(

Dokładnie rok temu Fundacja BO WARTO odpowiadając niejako na apel/zachętę Rzecznika Praw Dziecka do podejmowania wielu nowatorskich inicjatyw edukacyjno-wychowawczych w roku 2012 – Roku Korczaka – rozpoczęła realizację swojego pierwszego Projektu pn.: ”KORCZAKOWSKA lekcja trwa!. Naszą radość i satysfakcję z tego programowego startu wzmocniła także przychylność i zaufanie, jakich udzielił nam Pan Minister i Pan Wojewoda obejmując patronatem niniejszy Projekt. I tak rzec by można przeKORCZAKOWALIŚMY (w pięciu programowych odsłonach) cały rok, a teraz już przed nami ostatni projektowy punkt, czyli Podsumowanie Projektu i Roku Korczakowskiego w działaniach Fundacji, które odbędzie się 18 grudnia br. (o godz. 11.00) w Szkole Podstawowej nr 3 w Warszawie (przy ul. Gościniec 53). Zaproszenie na to spotkanie kierujemy do przedstawicieli warszawskich Szkół i Placówek oraz delegatów środowisk edukacyjnych. Zależy nam bowiem by ta nasza (roczna) Korczakowska lekcja została podsumowana i oceniona w gronie pedagogiczno-edukacyjnym. Mamy nadzieję, że finał tego pierwszego fundacyjnego przedsięwzięcia będzie równie miłym i ciekawym wydarzeniem, jak śródroczne elementy projektu. Niechby udało nam się z tego patronackiego roku przejść z Januszem Korczakiem, jego ideami i naukami do praktycznej codzienności kolejnych lat.