Jak ten (korczakowski) czas szybko mknie ;)

Zdawało się jakbyśmy dopiero rozpoczynali wakacyjną przygodę z Korczakiem w Wesołej, a tymczasem okazuje się, że dotarliśmy już do końca 🙁 cyklu pięciu spotkań ze Starym Doktorem w ramach Programu ”Wakacje z Korczakiem”. „Wielka szkoda, że już…” – to jednogłośna opinia małych uczestników zajęć. A że było WARTO 🙂 i ciekawie, i wesoło można się jeszcze przekonać odwiedzając i oglądając wystawę prac dzieci będącą efektem wspomnianych zajęć, która dostępna jest praktycznie do pierwszego dzwonka 😉 tj. do 1 września br. na terenie Ośrodka Kultury w Wesołej. Podczas zajęć dzieci zapoznane zostały z prawami człowieka (dziecka w szczególności), a także z osobą i działalnością Janusz Korczaka. Bardzo skuteczne w przekazywaniu wiedzy były z pewnością pomoce multimedialne, gry, zabawy, zajęcia plastyczne i dyskusje, dyskusje, dyskusje na zadane tematy :). Aby warsztatowa tematyka i udział w Programie „Wakacje z Korczakiem” zapadły w pamięci na dłużej dzieci otrzymały fundacyjne dyplomy i materiały, a także drobne upominki przekazane przez Rzecznika Praw Dziecka – dziękujemy :).

Dziękujemy także paniom: Beacie Alberskiej, Annie Artymowskiej, Marcie Tarnawskiej-Banaszek,  Anieli Mikule i Barbarze Leśniewskiej za tzw. współpracę i bardzo ciekawe prowadzenie spotkań z dziećmi i…, i zapraszamy do oglądania wspomnianej wystawy w Ośrodku Kultury w Wesołej oraz (mamy nadzieję :)) do kolejnej programowej przygody.
_____________________________________________________________