„ŚWIAT DOTYKU i DŹWIĘKU” w jubileuszowym wydaniu…

Z prawdziwą radością i zadowoleniem w imieniu Fundacji Szansa dla Niewidomych, Komitetu Honorowego Konferencji oraz Partnerów (w gronie których jesteśmy BO WARTO) tego wielkiego wydarzenia mamy przyjemność zaprosić Państwa na MIĘDZYNARODOWĄ KONFERENCJĘ REHA® FOR THE BLIND IN POLAND. Tematem tegorocznej – X już edycji – jest ”kultura, sport i turystyka w służbie nowoczesnej rehabilitacji inwalidów wzroku”. REHA® jest największym w Europie wydarzeniem, skierowanym do niewidomych i niedowidzących. Dotychczasowe Konferencyjne edycje odwiedziło kilkanaście tysięcy uczestników. W ubiegłorocznym wydarzeniu wzięło udział 1.800 osób, w tym roku zaś spodziewanych jest ok. 3.000 gości i ponad 50 wystawców zarówno polskich, jaki zagranicznych. Ale REHA® FOR THE BLIND IN POLAND to nie tylko wystawa sprzętu, wykłady i odczyty. W tegorocznym programie znajduje się bowiem szereg innych atrakcji, m.in. pokazy sportowe (tenis stołowy i golf dla niewidomych), kiermasz książek i audiobooków, pokazy filmów z audiodeskrypcją (Epoka Lodowcowa 4 i Sherlock Holmes Gra Cieni), konkursy talentów, rozstrzygnięcie konkursu IDOL oraz rzecz szczególna – recital Mietka Szcześniaka.

Konferencja odbędzie się 6 i 7 grudnia, w Multikinie Złote Tarasy w Warszawie,
ul. Złota 59 (wstęp wolny) serdecznie zapraszamy BO WARTO też tam będziemy.
______________________________________________________________